Ik wil niet weten of je gelijk hebt, maar of ik je kan vertrouwen

Gek genoeg ervaren wij in het dagelijks leven regelmatig onbetrouwbare mensen, terwijl er in veel kernwaarden van mensen en organisaties Vertrouwen een hot item is. Hoe is dat ontstaan en hoe komt dat ik wantrouwen voel wanneer mensen me gaan controleren en ik me moet verantwoorden. Vertrouwt de ander mij dan niet of ben ik dan zo’n vrije geest dat ik geen regels wil? Nee zeker niet, ik hou van regels en kaders! Het geeft duidelijkheid en helpt mijn zelfvertrouwen.

 In mijn kern ben ik integer en heb ik zuivere intenties, maar ergens gaat het in de overdracht met mijn omgeving wel eens mis. De vragen die ik mijzelf stel zijn; wanneer voelen andere mensen wantrouwen bij mij en welke bijdrage lever ik daaraan? Hoever gaat mijn invloed om mijn betrouwbaarheid aan de ander te tonen? De competenties om dit over te brengen zit hem in de basis van communicatie. Zeg eens eerlijk, hoe vaak ben je wanneer er eigenlijk een vertrouwensbreuk dreigt terecht gekomen in een welles/nietes discussie? Waar de vraag over wie gelijk heeft belangrijker lijkt dan waar het werkelijk over gaat? Alsof je door je gelijk te halen de ander kan overtuigen van het feit dat jij te vertrouwen bent, stap maar vast op je paard want daar gaat het vertrouwen!

 “Eerst begrijpen en dan begrepen worden” is een belangrijk uitgangspunt bij veel van onze grote inspiratoren. Een mooi voorbeeld daarvan vind je in het verhaal van Chief Jongintaba (Nelson Mandela’s stiefvader). En deze tegeltjes wijsheid is volgens mij ook de basis van vertrouwen. Goed luisteren of empathisch luisteren wordt het ook wel eens genoemd is alleen wel lastig. Vooral het uitschakelen van mijn eigen interpretatiediarree wanneer ik naar iemand luister is lastig. Wanneer dat dan gelukt is het verder belangrijk om de ander oprecht te begrijpen en waar nodig vragen te blijven stellen en dan ook nog begrepen worden, wat weer betekent dat je ook oprecht naar jezelf moet luisteren en op jezelf moet vertrouwen. Het is een hele tocht.

 En ben je er dan, heb je dan iemands vertrouwen gewonnen? Helaas niet, oordeelloos luisteren en oprechte nieuwsgierigheid zijn slechts ingrediënten van vertrouwen. Het helpt wel, maar uiteindelijk gaat vertrouwen over integriteit, intentie, vaardigheden, zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s